foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witamy w Szkole Podstawowej nr 8 w Malborku

Nasze menu

 

od  dnia 08.01.2020 r.  do 10.01.2020 r.

 

 

 

08.01.2020 r.

Środa

Zupa jarzynowa

Gulasz rozbójnika, kasza jęczmienna, surówka

 z buraczka czerwonego i jabłkanapój

Alergeny : 1,6,7,9,10,13.    

09.01.2020 r.

Czwartek

Zupa krem z brokułów

Kotlet z  piersi kurczaka, ziemniaki, surówka

z kapusty pekińskiej marchewki, jabłka i słonecznika, napój

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13.

10.01.2020 r.

Piątek

Barszcz ukraiński 

Makaron z twarogiem i jogurtem owocowym

Napój

Alergeny : 1,3,7,9,10,13.

Sporządziła:

Sylwia Gierszewska

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

 

 

 

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne

3.     Jajka i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne.

8.     Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. S

9.     Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.